Wednesday, March 21, 2012

teaser~

salam,

seperti yang di janji kan..heee..upload gambar nikah jek la dulu ehh..


huhu..nanges!!


pelok abah kuat2.. T_T


sedeyh weyhh.. T_T ( kalau ingat balik rasa sebak jekk..~)

Diam bukan beerti berkubur..~

Salam..

Hello bloggers!!..

Ape kabar korang2 semua..huhu..diam bukan beerti berkubur..huhu..kisahnye..knp aku da lame tak update blog..last entry was on october last year if i not mistaken..kisahnye..lupe password!! hoho..i always forgot my password!!..ni kalau tak di sebabkan adik aku cik kongah yg ingat pasword aku alamat nye tak berupdate terus lah blog aku nih..heh..

okay..whats my new update after a loonggggggg silent..huuu...before long silent aku B2B (bride to be)..hoho..and now..i am a WIFE!! (OMG) mmg tak boleh nak adapt sgt kot lg..sbb rasa diri tu single jek..haha..thats why when people ask me how ur marriage life..i have no idea..what am i going to say?? sbbnye aku rasa biase jekk..takdek ape yg membezakan pun..aku buat hal aku..en suami buat hal dia.. cume keje betambah sket lah...kn lipat baju utk 2 org..( biase jek lipat baju utk satu family - so takdek hal sangat lahh..) masak..jarang sgt la aku masak..bcoz im staying with my MIL and FIL..so tak dek masak sgt pun..breakfast kadang2 MIL aku buat kan utk aku...( aku plak naik segan..smp sanggup puasa sbb tamo makan...hahah) dinner apetah lg..balik keje makanan da terhidang..( agak heaven kan hidup aku.. :) ..heh )

ermm..whats else ehh nak cite...pasal master..alhamdulillah..i finished all my course work..now still in the progress on writing part...  korang doakan la aku ni rajin2 menulis..huhuh - da nak abes da nih..bile part tulis tu lemah gemalai sgt.. pastu bab keje plak..alhamdulillah..rezeki aku masih lagi di IIC...so far seronok keje kat sane..tgg dpt scroll master baru pk cari keje lain..for this time being..i decide to stay there jek lah..

haaa...mesti korang nak tgk gambar kawen aku kann??? ( perasan jekk ..bwekk) nant aku upload barang sekeping dua gambarnye yekk..

tu jeklah bebelan yg tah pape utk arini..

daa~

Sunday, October 23, 2011

Lg minggu bz!

Salam
23/10/2011, Ahad

Aku baru je tibe dr johor b4 maghrib tad...pegi wedding classmate master d skudai..gerak p johor semalam after class..tdo kat rumah atok ku d taman istimewa pandan..berehat2 kejap..pastu terus ke skudai...begerakla kiteorg ber8 semuanye...7 perempuan 1 jek lelaki ( en anep le tu).., jadi driver..alhamdulillah selamatla kami semua tibe d uia...
So ape yg aku nak cite ni adalah....aku penat!huuu..sgt penat..esok (isnin) dan selasa aku still ade kelas dgn student aku b4 dierg final..mwh nak list down kerje yg aku kn buat utk this coming week:
isnin : bg tips jelah kat students, presentation students investment, submit artcles review utk master, tempah kad
Selasa : kelas managerial finance,kemas brg nak balik pindah ke uia
Rabu : cuti deepavali..TAPI...huuuu discussion akaun...T_T
Khamis : study utk midterm akaun
Jumaat : study....
Sabtu : midterm...waaaaa..

Ape pun tak bleh laaaa....huhu

Thursday, October 20, 2011

Ape pun tak bleh!

Ape pun tak bleh lahhh....semalam bagus p kunci keta dgn kunci di dalam keta dan enjin tgh kn...haishhh...ade org tipu ckp nak anta p keje tak anta pun....ape pu. Tak blehhh....studentyg tah pape...tak paham tanye la...pastu bodohkan diri pntanye lecturer yg tak ajar finance... Elooooo..paper ko aku yg marking okeyh! Tak faham tanye...kalau aku garang pun sbb korang malas...dtg kelas ikut dan..
Uh...da la ape pun tak bleh lah...borang nikah yg nak bnd bukan2...jaip yg mak kene gune borg pahang sndr...tah lah!Kompangyg kn cari grop lain....bencik lah!
STRESSSSSSssSsSsssssss!!!

Thursday, October 6, 2011

Hang out!

Wahhhhh tak sabar! Jalan2 dgn budak opis! Utk ibu menandung tak bleh join....ni utk org single mingle jekk...heeee :D

Wednesday, October 5, 2011

Wanita itu istimewa

MENARIK UNTUK LELAKI TAHU... NEVER MAKE WOMEN CRY...

Wahai Tuhan, mengapa wanita sering menangis?

Jawabnya:

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,
Ku kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,
Ku lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,
Ku kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,
Ku teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,
Ku berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,
Ku kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,
Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..
Wanita makhluk kuat,
Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana Ku berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.

Minggu yg memenatkan!

Huiiiii....lepas issue 1st warning and final warning utk studentbyg failedto attend the class...next week issues baring letter plakk...huuu byk bnd nak kn update..my reseacrh finding analysis stop for a while...hopr dr salina tak cari aku lg le...investment class ade lg 1 more topic left...finance ade lg 2 topic..huuuu...pene2 ...ni baru dpt merasa baring kat atas tilam yg tak berapa nka empuk..huhu okayla nak berehat jap! Daaa~