Friday, January 21, 2011

Kisah di Syifa Al Hidayah

Salam...

korang da tdo ke??? aku ketandusan idea nak smbg 'write- up' literature review utk project paper..so smbg esok jek lahh..pastu tetibe mcm nak cite pasal kisah aku di Syifa' Al-Hidayah..tempat ni adalah tempat perubatan cara islam yg gune ayat2 quran tuh..

Okay..nak di jadikan cite..aku pegi sana sbb nak cube berubat cara islam pasal sakit aku tuh..(endometriosis) tau tak ape itu endometriosis??? ermm..kalau tak tau bleh la melawat laman ini yekk ENDOMETRIOSIS..Actually kat blog lame dulu ade cite pasal bende alah nih..nant bebila ade masa aku bg info sket pasal sakit nih yek..

Balik semula kat kisah di Syifa' Al-Hidayah..aku buat appointment kat sana last week..so dierg bg aku tarikh utk buat rawatan pada Khamis , 20 Jan 2011..So aku setuju..sbb aku mmg tak dek kelas ari Khamis dan aritu tu jugak cuti sempena Thaipusam..hurm..lepas aku buat appointment tuh..aku try la google kot2 ade la cite pasal perubatan Syifa' ni kat kat internet..google2 ..jumpelah...aku pun mentelaahlah..tetibe aku ternampak satu cite tu becite pasal 'ASHRAF MUSLIM' ( perlu ke ko nak type besar2 name dia )..rupa2nya dia salah seorg perawat kat tempat tuh..( ade ke istilah perawat?? nasib le)..wahh..jadi aku dgn excited nye...wahhhhh boley jumpe ashraf muslim!!! 

sedikit perbualan aku dgn en anip ( 2 hari b4 p pusat rawatan tuh)

aku : heh..kite nanti nak jumpe ust amirul 
en anip : buat ape
aku : yelah..kan nak p berubat tuh
en anip: owhh..berubat dgn dia ke
aku: yelah..dia yg ensem2 tuh..nanti dia ubat kite mesti dia suke kat kite..pastu nant kite kawen dgn 
        dia (sgt berperasaan okeyh!!!)
en anip: huh..kenal pun tak..mcm dia nak..(jeles lah tuh :P)
aku: elehh..dengki..
en anip: tak heran pun..*** ade
aku: sape plak *** tuh (dlm hati jekk)
aku : huh..*** yg pelakon baru tuh???? elehh..tak heran jugakk..
aku : org nak cari org yg bawa ke syurga..dia nak carik org tarik ke neraka (sgt tak bleh blah ayat 
        aku kat en anip ) - jadi sila abaikan yekk
en anip: kurang asam punye budak
aku: HAHAHAHAH (gelak setan)

( Kisah ini adalah antara aku dan en anip, nama2 tersebut hanyalah angan2 kami bedua yg poyo2)

Kisah semasa di Pusat Rawatan Syifa

Aku p sana dgn kawan aku namenye Rohana...sampai2 sana ramai gile org...aku mcm agak cuak plak tetibe..huhu..aku pon call makcik aku..tanye cemane..da smp..pastu nak buat ape..pastu makcik aku ckp p masuk dlm tanye nama ade tak..aku pun p la masuk tanye org kat kaunter tuh..dia ckp nama aku ade..pastu dia suh duk tgg giliran nant dia panggil..aku pun duk la..smbl borak2 dgn kawan aku tuh..sib baik ade kawan kalau tak..ayam berak kapur le..duk sorg2 kat situ..dtg pkl 12..dapat masuk pkl 2 lebey kot..tibe turn aku di panggil masuk..wohh..mmg aku di rawat oleh DIA!!! omg..tap tak dek rasa pape pung..sbb masa tuh ana ckp muke aku mcm org nak nangis..huhu...sbbnye aku pun tak tau..tetibe aku jadi penakut kot..nak pandang muke dia tu pun aku tak sanggup..huhu..duk tunduk jek weyhh..'siqqoh' gile..

Dia pun teruskanla berubat pas tanye nama aku dgn sakit aku..pastu dia bg aku ayat utk di buat amalan..dia ckp lg kene jumpe lg 4 mgg..huhuh..takut weyhh...dulu pusat rawatan nih tak kenekan bayaran..tap skang nih makcik aku ckp sbb ust yg mengelolakan tempat tuh da benti keje...so dia kenekan bayaran sekali rawatan RM50..

hehe...korang nak tau lg..en anip call aku smp 4x time aku kat tempat rawatan tuh...(takot aku kene ngorat la tuh ... ;p)

Okayla..

Babai...

2 comments:

Tayyibah Lokman said...

salam , boleh tahu tak apa ayat yang perlu diamalkan untuk yang berpenyakit endometriosis tu . mohon sangat .. boleh emailkan saya yea . terima kasih .

Tayyibah Lokman said...

ni email saya yea . najihatayyibahlokman@yahoo.com .

mohon sangat dari sis .

Post a Comment