Thursday, February 17, 2011

Hari Memanjakan Muka!!!

Salam...

^_~  heee....hari ni khamis, 17 Feb 2011...arini takdek kelas...so ape yg aku buat??? bangun2 ape yg penting??? breakfast dulu...so da sudah minum air masak..aku pun shake2..hehe..arini breakfast cappuccino shake.. pas shake..kite minum tea plakkk..heheh..aku suke peach tea....best gile....lagi best dari lemon..heh

Ha lepas tu ape yg aku buat..mandi lahh..hehe ( ade org ckp mandi pas makan nant boncit..yeke???) tap tak kesah lahh...perot aku mmg boncit pong...( sbb operation aritu - so mmg tak dpt diselamatkan lah... :P) wokeyh2..pastu duk2 tgg mood nak marking paper test Intermediate Accounting..tetibe plak rasa nak buat facial..da lama wooo tak manje2 kan muke aku nih...last buat facial tahun lepas...tu pong awal tahun..huhuhu...da la aku nih mmg dasar pemalas cuci muke..huhu...

Jadi...ari ni aku pun decidela untuk memanje kan muke aku nihh...tapi buat sendirik jelahh..status den da tuka jadik student..huhu..student tak byk duet...so buat sendrik jelahh...time type post nih aku tgh tgg muke aku yg baru pas sapu dgn hydrating mask...

Aku nih jenis kulit sensitif gile...memang manje habes lah..takleh salah gune produk..nant belaku la ECZEMA yg sgt mengerikan..huhuhu..takleh bepanas langsung..padahal dulu akulah olahragawati sek (time sek rendah jek lahh) naek sek menengah da slow..bontot pun da berat..lari pun tak dpt num 1 dahh...huhu..tak best2..(berakhir sudah zaman kegemilangan ku..) actually aku eczema mmg dari kecik..time sek rendah tuh sgt terokk..every month kene p hospital...kene jumpe pakar sakit kulit ( DR Ong dgn Dr Suhaimi)..Pastu naik sek men mcm da kurang sket..cume kene becarefull jeklah..takleh kene panas skett...sabun mand kene pakai johnson jekk..losyen jonhson..pencuci muke tak pakai..heh...

Kisah d matrik...aku mmg tak penah ade pencuci muka time sekolah..yolahh..kulit sensitif..so masuk matrik mak aku belikan la pencuci muka apricot..pakai kejap jekk..pastu tak pakai dahh..buang dlm tong sampah ( mest mak marah..huhuh) sbbnya aku rasa bile cuci muke dgn apricot tu muke aku jadi kering...pastu kua plak produk baru johnson - clean and clear..hehe..aku pun ape lg ckp kat mak..along nak cube pencuci muke nih plak lahh..mak ckp okay..tapi jgn campur2..cube lahh..memula pakai okay..mcm sesuai la..tap bile da lama muke jadi kering gakk...( ade lah sebulan kot aku pakai) pastu ade produk shurah plakk..heh..try jugakk..tapi tak kene gak dgn muke aku ( ni aku bg org)..huhu..so aku end up dgn tak cuci la muke smp aku abis blaja degree.. ( terok takk..huhu) kalau g toilet budak2 lain satu bakul toiletries..aku bwk shower gel dgn berus gg jekk..heh gile sempoi.. :P

Pastu bile da keje..da rasa nak jaga muke...satu ari tu jalan2 kat Megamall Kuantan..tetibe nampak promotion facial..murah gile weyh..RM 50 jekkk..so aku pun masuklahh..dia ckp kene beli kupon..so aku belilah..weekend tuh aku ajak le Haji Ramino dgn Hajjah Jamaliah p kat tempat facial tuh ( baru keje weyh..gaji tetunggak 4 bulan - sib baek mak aku org tu kenal so org tu buat gaji aku cepat...kalau tak tetunggak smp 6 bulan weyhh..., actually org tu takot dgn mak aku sebenarnye.. ^_^ ) ..Ajak Abah dgn Mak suh dierg belanje..heheh  ^_~" ...pastu abes tetige org buat facial..hehe..pastu aunty tu ape lg..promote le...aku plak bile da rasa best ckp le kat boss...belikan along starter pek dia..nak try..heheh..seb baekk abah ckp okay..hehe ( maacey abah..:D) starter pack dia tak dek le kecik nau...besar gakk..lame aku pakai..3 bulan kot...tetiap ari mak pesan pakai elok2..jgn skip..sbbnye nak tau keberkesanan produk tuh..so aku dgn besungguh2nye pakai la...tapi jenuh weyhh..byk sgt..kalau bgn pagi nak g kerja tuh kene bgn 530am..padahal sekolah aku dekat jekk..huhu..

Tap...tak kesahlahhh..sbb aku suke sgt produk nihhh...dan buat aku lg suke sbb ade org tegur perbezaan kulit muke aku..heheh...^_^ suke2.. tu jek lahh..nak g cuci muke dah..hehe...(En bf pong da kene hasut utk gune produk nihh..suke2)


ni lah dia pencuci muka poojaaannn hati ku.. ^_~*

1 comments:

kakchik@ella said...

Bagus adik. Muda-muda dah ada kesedaran utk jaga muka.

Post a Comment