Friday, June 24, 2011

Exaggerate

Salam....

Jangan la exaggerate sgt...jgn la rasa diri tu bagus sgt...sedarlahhh...semua tu pinjaman jerk...kalau pun diri mengatakan sedar...tap org sekeliling boley perasan kott...ya allah..tolong la jauh kan aku dr berperangai seperti itu...dan tolong jauhkan diri aku dr manusia yg mcm tu..semoga diri aku terlindung dr terlibat dgn manusia2 mcm tu...

P/s: tak senang nak puaskanhati org...ape kata jaga hubungan dgn ALLAH je..

Thursday, June 9, 2011

Saya Burung Hantu

MODE : WRITING??

HUHUH..BELUM SAMPAI LG MOOD TU...CEMANE NIHHH...ESOK SUPERVISOR NAK JUMPA...ADOYYYYY~ T_T ( NANGES!!!!) 

DUK PULUN2 BARU DAPAT 1 PARAGRAPH!!!! HANG GILA KA APE CIK NURUL...ESOK DR SALINA NAK JUMPA!!!!

HUHU..SERIOUS TAKDAK IDEA...NAK MERAPUN PONG TAKDAK IDEA...CAMNO NAK BANGKIT AWAI..TDOQ PONG PUKUI 3AM...HUHU...

HUHU..SILA LA SEDAR WAHAI NURUL JALIAH!!!!

OKAYLA...MAHU BERUSAHA UNTUK TDO...ESOK SAMBUNG PERJUANGAN LG B4 JUMPA DR SALINA...HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU~

Tuesday, June 7, 2011

CERITA DIET

Salam..

okeyhh..la ni aku nak cite kisah diet aku..semenjak nak jadi B2B nih...duk sibokk nak diett..heee..supaya nant cantik bile pakai baju kawin..heh...soo alhamdulillah..cukup seminggu aku diet...tad cube kuatkan semangat p timbang...hehe...yeayyyy...7 hari turun 2kg...okey la tuhhh...kalau aku nak turun 10 kg...kene diet lg bape ari ehhh... hurmmm ebulan jekkk..tak lame2...boleyh2...hahaha...

semoga terus berusaha!!!

p/s: lepas ni nak masuk kelas swimming...

Friday, June 3, 2011

1 Rejab 1432

Salam..

Ape khabar korg...hari ni 1 Rejab...da tak lama da nak puasa...huhu..mane yg tak abis lagi ganti puasa tu sila la ganti yekk..aku pung nak ganti gakk..tap  mak aku ckp aku da ganti skali dgn dia aritu..(biasanye mak ganti awal2..dua ari raya da buat)..tapi..aku mcm was2 plakk..huhu..takpela..tak rugi pun ganti byk2 kali..so bile aku nak start ganti??? walaupun yg kene ganti tu tak byk tapi kene la ganti gakk..huhu..aku tinggal puasa dlm 3 ari jekk..maklum le..sy period dgn makan OCP..huhu...may be nextweek la puasa...

Hari nak nak cite pasal sakit kepala dan sakit tengkuk...pagi tad bgn subuh rasa sakit sgt tengkuk ku..malam tadi mimpi best plakk..hahaha ( mimpi Aaron Aziz...sungguh!!! tak cemane bleh masuk dlm mimpi pon tak tau..ni mest penangan SETH TAN dlm NORA ELENA... :p 

Dah kisahnye bgn pagi sakit tengkuk sakit kapla..confirm le aku sambung tdo balik...pastu kemas rumah..siap2 nak p lib..p lib da nak zuhur...pastu p makan tgh ari...duk kat lib - cari2 articles..huhu lg bertambah penen..dtg buat keje jekk penen..penen jekk buat keje..( ni tipu laa..kalau da penen tdo jekkk ;P)..

Pastu ni..aku masih di library...huhu....menunggu utk pulang ke rumahh...tap tgh duk update application ipad...soo..kene tgg jap..

sambil tgg sambil download articles...so balik rumah kang bleh print articles pastu filing...adoyyy..penen2...

okeylahh....sampai sini jek laaa..nant aku sambung tulis lagi...daa~

Thursday, June 2, 2011

check list..

Salam...

Da agak berabuk da blog nii..lame gak tak update...huhu..mengalahkan org da kawen bz nye..heh..buat2 bz jekk..:p ape yg aku nak update kat sini..ade 2 kott..

1) Tajuk research da approve!!!! alhamdulillah...da bleh start chapter 1..pastu supervisor suh anta abstract utk conference...huhu...mcm tak mampu jekk... T_T
2) Date kawin da approve selepas melalui beberapa peringkat penyaringan..hohoho...biasa la family aku ni protokolnye kuat la sangat...
   - saringan pertama uncle di penang
   - saringan ke dua pak long di melaka
   - saringan ke tiga toki di kl..

Sib baek tak kene mengadap sultan pahang..huhu...nak mengadap toki pon tak tebuat aku...haishhh..susah betol la nak kawin nihh...
tapi..takpelahhh..bak kata baya..hidup ni penuh dgn ujian..so positif la kejap aku..UJIAN nak KAWIN.. :D

Jadi....bile da approve tarikhnye...un tunang suh le aku buat checklist nye...checklist da siap buat...so just nak follow up ape yg kene settle dulu la...

Alkisah aku ni mmg cerewet org nye..lg plak tak kreatif...soo..aku kene la booked butik yang menyediakan semua pakej - dr bilik tdo..smp le ke meja makan...hantaran pun same gakkk..huhu...aku ni sebenarnye nak transfer duit ke D'NORA ...tap si fatin tu pandai nau...bagi akaun num tak bg plak tau bank ape...so takleyh le transfer lg duitnye...huhuh...sib baik dia da block tarikh aku tuhh...

Bebalik semula kisah checklist aku tu...aku ckp kat mak dgn abah aku..along kawin sekali jekk...so along nak semua PERFECT!!...ayat tak bleh blahh..huhu...yelahh biasa la utk anak2 dara semua mengharapkan dan mengimpikan sebuah perkahwinan yg jadi memori indah sepanjang hayat...Di sebabkan aku sangat2 cerewet..so aku tanak la susahkan makcik2 walaupun dierg pandai nak gubah2..buat bende2 ala2 kreatif nihh...sbbnye kalau aku tak suke..mmg aku tak suke laa...huhu..nak suh aku buat..mmg tak laa..yg aku tau...bg jek kedai..tak suke boley komplen...customer kan has right..heee...

Urusan khemah dgn makan..itu abah aku yg setelkan...so aku kene setelkan pelamin dgn andaman dan photographer..hantaran yg nak bg ke en tunang tu...pastu..untuk majlis marhaban dan tahlil nak kene p tempah buku doa...pastu nak kene setel doorgift...pastu souvenir utk org sebelah..family dan kawan2...byk gak tuu...

Bende yang memeningkan aku skang ialah juru gambar!!! huhu  tetibe plak Hj Ramino suh carik photographer pompuan..mane nak cari weyhhh...penen2...hopefully D'NORA punye photographer tu pompuan..so settle masalah aku...aku maybe balik kuantan nextweek sbb nak settlekan urusan D'NORA tuh...mest korg ckp awl kan...tapi...mmg kene awal pun...sbb D'NORA tu kene confirm 7 bulan sebelum majlis..aku nih da tak sampai 7 bulan pun..huhuh..

hurmm..ape lg nak bebel...tak dek ape da kott..esok p uia nak buat research...pastu try call D'NORA mintak name bank...haishh..