Thursday, June 2, 2011

check list..

Salam...

Da agak berabuk da blog nii..lame gak tak update...huhu..mengalahkan org da kawen bz nye..heh..buat2 bz jekk..:p ape yg aku nak update kat sini..ade 2 kott..

1) Tajuk research da approve!!!! alhamdulillah...da bleh start chapter 1..pastu supervisor suh anta abstract utk conference...huhu...mcm tak mampu jekk... T_T
2) Date kawin da approve selepas melalui beberapa peringkat penyaringan..hohoho...biasa la family aku ni protokolnye kuat la sangat...
   - saringan pertama uncle di penang
   - saringan ke dua pak long di melaka
   - saringan ke tiga toki di kl..

Sib baek tak kene mengadap sultan pahang..huhu...nak mengadap toki pon tak tebuat aku...haishhh..susah betol la nak kawin nihh...
tapi..takpelahhh..bak kata baya..hidup ni penuh dgn ujian..so positif la kejap aku..UJIAN nak KAWIN.. :D

Jadi....bile da approve tarikhnye...un tunang suh le aku buat checklist nye...checklist da siap buat...so just nak follow up ape yg kene settle dulu la...

Alkisah aku ni mmg cerewet org nye..lg plak tak kreatif...soo..aku kene la booked butik yang menyediakan semua pakej - dr bilik tdo..smp le ke meja makan...hantaran pun same gakkk..huhu...aku ni sebenarnye nak transfer duit ke D'NORA ...tap si fatin tu pandai nau...bagi akaun num tak bg plak tau bank ape...so takleyh le transfer lg duitnye...huhuh...sib baik dia da block tarikh aku tuhh...

Bebalik semula kisah checklist aku tu...aku ckp kat mak dgn abah aku..along kawin sekali jekk...so along nak semua PERFECT!!...ayat tak bleh blahh..huhu...yelahh biasa la utk anak2 dara semua mengharapkan dan mengimpikan sebuah perkahwinan yg jadi memori indah sepanjang hayat...Di sebabkan aku sangat2 cerewet..so aku tanak la susahkan makcik2 walaupun dierg pandai nak gubah2..buat bende2 ala2 kreatif nihh...sbbnye kalau aku tak suke..mmg aku tak suke laa...huhu..nak suh aku buat..mmg tak laa..yg aku tau...bg jek kedai..tak suke boley komplen...customer kan has right..heee...

Urusan khemah dgn makan..itu abah aku yg setelkan...so aku kene setelkan pelamin dgn andaman dan photographer..hantaran yg nak bg ke en tunang tu...pastu..untuk majlis marhaban dan tahlil nak kene p tempah buku doa...pastu nak kene setel doorgift...pastu souvenir utk org sebelah..family dan kawan2...byk gak tuu...

Bende yang memeningkan aku skang ialah juru gambar!!! huhu  tetibe plak Hj Ramino suh carik photographer pompuan..mane nak cari weyhhh...penen2...hopefully D'NORA punye photographer tu pompuan..so settle masalah aku...aku maybe balik kuantan nextweek sbb nak settlekan urusan D'NORA tuh...mest korg ckp awl kan...tapi...mmg kene awal pun...sbb D'NORA tu kene confirm 7 bulan sebelum majlis..aku nih da tak sampai 7 bulan pun..huhuh..

hurmm..ape lg nak bebel...tak dek ape da kott..esok p uia nak buat research...pastu try call D'NORA mintak name bank...haishh..

0 comments:

Post a Comment